Adrian Enache

Nascut in data de 12 iunie 1966 in Galati, Adrian Enache este un solist vocal si cantaret roman de muzica pop si show-man.Canta pop, dance, muzica usoara, covers, evergreen, pop-rock, muzica specific etnic ( piese grecesti, turcesti, arabesti, machedonesti, etc), romantic, cabaret, entertainment show, etno, muzica populara si de petrecere, various.Dupa ce termina Scoala numarul 6 si liceul Alexandru Ioan Cuza din Galati, Adrian Enache absolva Institutului Politehnic si urmeaza cursurile Scolii Populare de Arta, clasa Mihaela Runceanu-Ionel Tudor. Timp de 5 ani a fost solistul formatiilor rock Phoebus si 6200 din orasul natal.Paul Csucsi pleaca in America si Adrian [...]

Toata biografia Adrian Enache

Doriti sa invitati pe Adrian Enache la un eveniment?

Introdu in formular informatii cu privire la evenimentul la care doresti sa aduci artistul ales si noi te vom contacta cu informatii legate de costurile cu privire la sonorizare, transport etc. (daca este cazul.). Adauga o descriere cat mai completa a evenimentului tau pentru a putea oferi un feedback complet.

Videos

Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Adrian Enache - O singura noapte
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Adrian Enache - Esti o simpla amintire
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Adrian Enache - Nebun dupa Fe.Me.I
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Adrian Enache - O zi cu Diana
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Fratii Stanciu & Adrian Enache - NEW PROJECT 2015
Nascut in data de 12 iunie 1966 in Galati, Adrian Enache este un solist vocal si cantaret roman de muzica pop si show-man.
Canta pop, dance, muzica usoara, covers, evergreen, pop-rock, muzica specific etnic ( piese grecesti, turcesti, arabesti, machedonesti, etc), romantic, cabaret, entertainment show, etno, muzica populara si de petrecere, various.

Dupa ce termina Scoala numarul 6 si liceul Alexandru Ioan Cuza din Galati, Adrian Enache absolva Institutului Politehnic si urmeaza cursurile Scolii Populare de Arta, clasa Mihaela Runceanu-Ionel Tudor. Timp de 5 ani a fost solistul formatiilor rock Phoebus si 6200 din orasul natal.
Paul Csucsi pleaca in America si Adrian primeste oferta baietiilor de la Compact prin care ii propun postul de solist al formatiei, oferta fiind refuzata de Adrian datorita perioadei de studiu. Intalnirea cu Mihaela Runceanu ii schimba viata pentru ca la solicitarea ei Adrian urmeaza cursurile Scolii Populare de Arta la clasa sa.

Dupa descalificarea de la fetivalul Mamaia din anul 1989, datorita stilului sau care nu se potrivea cu cerintele concursului de atunci, solistul mai incearca odata dupa un an, de aceasta data cu noroc obtinand locul II.
Melodia sa ,,Moartea mea e dragostea’’ devine un hit al anului 1992 cu un videoclip regizat de TVR, a fost inclusa pe o compilatie alaturi de artistii in voga ai vremii.

Urmeaza o perioada buna pentru artist cu participari numeroase la emisiunile radiofonice si de televiziune.Un an mai tarziu lanseaza impreuna cu Monica Anghel, Vlad Fugaru si Aurelian Temisan imnul campionatului de fotbal pentru echipa nationala intitulat „Sa fii cel mai bun”.
Participa la sectiunea Slagare a festivalului „Mamaia” cu piesa „Totul e o loterie” in anul 1996 si isi lanseaza primul album, ocazie cu care presa de specialitate l-a numit sex-simbolul muzicii romanesti siind din ce in ce mai apreciat pentru dinamismul aparitiilor scenice.

Anul 1997 ii aduce lui Adrian Enache locul II la festivalul International „Pamukalle” din Turcia iar un an mai tarziu este invitat in recital la acelasi festival si canta in deschiderea concertelor Diana Ross si Tom Jones, iar un an mai tarziu in 1998, participa alaturi de Marina Florea, Sanda Ladosi, Daniel Iordachioaei si Aurelian Temisan la selectia nationala a concursului Eurovision cu piesa „E, e, e iubire” melodie care devine slagarul anului. In acelasi an castiga trofeul la festivalul „Cantecului de Dragoste”. Aceeasi piesa participa la sectiunea Slagare de la festivalul Mamaia. 

Albumul  „Nebun dupa Fe.Me.i” este lansat in anul 1999, album pentru care colaboreaza cu Adrian Ordean, 1Q Saphro, Dan Teodorescu de la Taxi, fiind declarat solistul anului pentru acest album, o parte din piesele albumului sunt difuzate chiar si pe posturile de radio private. 
In 2000 participa din nou la sectiunea Creatie de la festivalul Mamaia cu piesa „De azi iti promit” pe muzica lui Adrian Romcescu. In acelasi sustine recital alaturi de regretate Laura Stoica dupa zece ani de la debut.

Anul 2001 vine cu un nou album pentru Adrian Enache, dar de data aceasta in colectie privata. Albumul se intituleaza „My favourite songs” si cuprinde o colectie cu cele mai indragite ever-greenuri dar si piese din repertoriul propriu.
In 2002, Adrian Enache da lovitura la festivalul national Mamaia castigand trofeul cu melodia „O singura noapte” pe muzica lui Andrei Kerestely. Este anul in care casa producatoare Roton ii propune o schimbare totala de look, lucru acceptat de solist. La finele anului lanseaza cel de-al 4-lea album din cariera intitulat „O singura noapte”.

Doua carti il au ca personaj principal, partea a doua a cartii lansata in 1996 intitulata de data aceasta „Ispita” scrisa de aceeasi Arina Avram si „Bucate cu dragoste” si este o carte de bucate scrisa de bucatarul Jakob Haussmann.
Isi face debutul in teatru in anul 1999 cand este angajat la Teatrul Constantin Tanase din Bucuresti, cu piesa „Nota 0 la purtare” .

Premii

„Interferente rock”, Targu Mures,
„Constelatii rock”, Ramnicu Valcea,
„Ancora de aur”, Mangalia, etc.
1990 – Premiul al II-lea la Festivalul National Mamaia
1993 – Castiga trei ani la rand titlul de cel mai bun solist la festivalul teatrelor de revista.
1997 – Premiul al II-lea la Festivalul International „Pamukalle” din Turcia
1998 – Trofeul festivalului „Cantecul de dragoste” pentru piesa „E,e,e iubire”
1999 – Trofeul „Triunghiul muzical al bermuzilor pentru cea mai frumoasa prietenie muzicala pentru Adrian Enache, Aurelian Temisan si Daniel Iordachioaei.
1999 – Titlul de cel mai bun solist al anului pentru albumul „Nebun dupa Fe.Me.I”
2001 – Premiul pentru cea mai buna voce masculina si locul al III-lea la Festivalul International „Vocile Asiei” din Kazahstan
2002 – Trofeul Festivalului National „Mamaia” pentru piesa „O singura noapte”

Website personal: http://www.adrianenache.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Adrian-Enache/144156782288308

Album Nume
E o nebunie Nu! nu! nu!
E o nebunie Mi-e dor de ochii tai
E o nebunie Pot purri (remix)
E o nebunie Trenul cu roti albastre
E o nebunie Dac - as fi
E o nebunie Intre da si nu
E o nebunie E o nebunie
E o nebunie Vitrina cu minciuni
E o nebunie Totul e o loterie
E o nebunie Nu am ce sa fac
E o nebunie Nu vei sti
My favourite songs Esti o simpla amintire (remix)
My favourite songs Esti o simpla amintire
My favourite songs Yaman sevda
My favourite songs Please , release me
My favourite songs It's now or never
My favourite songs Let it be
My favourite songs Sha la la
My favourite songs Green, green grass of home
My favourite songs Last waltz
My favourite songs My way
My favourite songs Since i met you baby
My favourite songs Summertime
My favourite songs Puzneas
My favourite songs De azi iti promit
My favourite songs Un strop de iubire
My favourite songs Greu de ucis
Nebun dupa Fe.Me.I Nu fii rea
Nebun dupa Fe.Me.I Zile si nopti
Nebun dupa Fe.Me.I Nebun dupa Fe.Me.I
Nebun dupa Fe.Me.I ...de la Moscova
Nebun dupa Fe.Me.I Nu vreau ...silicon
Nebun dupa Fe.Me.I Oferta
Nebun dupa Fe.Me.I Dosar
Nebun dupa Fe.Me.I O zi cu Diana
O singura noapte E atat de bine (remix)
O singura noapte O singura noapte
O singura noapte Daca pleci acum
O singura noapte E atat de bine
O singura noapte D.C nu ma lasi sa te iubesc
O singura noapte Seara
O singura noapte Asa ca ne ... distram
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Adrian Enache - O singura noapte
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Adrian Enache - Esti o simpla amintire
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Adrian Enache - Nebun dupa Fe.Me.I
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Adrian Enache - O zi cu Diana
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Fratii Stanciu & Adrian Enache - NEW PROJECT 2015

Adrian Enache va invita la Vatra Neamului

V-ati rezervat loc pentru showul primaverii?Adrian Enache va scoate din insula mediocritatii si sa va poarta pe aripile pasiunii si a placerilor. Si va asteapta, pe 7 martie, la Vatra Neamului!Rezervari: www.vatraneamului.roSursa: www.facebook.com

Info

Ne pare rau dar nu exista nici un eveniment!

Nume: Adrian Enache

Nume de scena: Adrian Enache

Data nastere: 12 Iunie 1966

Ani de activitate: 1989 - prezent

Genuri:

Case de discuri:

  • Roton

Tip artist: