Andras Chiriliuc

Nascut in data de 16 august 1983 in Suceava, Romania, Andras Chiriliuc si-a inceput studiile in orasul natal la Colegiul de Arta ,,Ciprian Porumbescu”. A luat primele lectii de canto la varsta de 9 ani cu celebra jazz-woman a Romaniei, Anca Parghel. Isi continua apoi studiile la Timisoara unde a absolvit sectia canto a Colegiului National de Arta ,,Ion Vidu” in iunie 2002 si unde s-a licentiat in canto in iunie 2006 la Facultatea de Muzica, din cadrul Universitatii de VestA colaborat cu Opera Nationala Romana din Timisoara pentru doua importante spectacole: in 2001 premiera romaneasca a operei Othello de [...]

Toata biografia Andras Chiriliuc

Doriti sa invitati pe Andras Chiriliuc la un eveniment?

Introdu in formular informatii cu privire la evenimentul la care doresti sa aduci artistul ales si noi te vom contacta cu informatii legate de costurile cu privire la sonorizare, transport etc. (daca este cazul.). Adauga o descriere cat mai completa a evenimentului tau pentru a putea oferi un feedback complet.

Videos

Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Andras Chiriliuc - Massenet - Elegie
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Oana Andra & Andras Chiriliuc - Tango Emocion Trailer
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Andras Chiriliuc - Ravel - Chanson italienne
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Cristina Radu & Andras Chiriliuc - Bizet - Si tu m'aimes...
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Andras Chiriliuc, Vladislav Piavko, Elena Gaja, Natalia Kreslina - El nino

Info

Ne pare rau dar nu exista albume!
Nascut in data de 16 august 1983 in Suceava, Romania, Andras Chiriliuc si-a inceput studiile in orasul natal la Colegiul de Arta ,,Ciprian Porumbescu”. A luat primele lectii de canto la varsta de 9 ani cu celebra jazz-woman a Romaniei, Anca Parghel. Isi continua apoi studiile la Timisoara unde a absolvit sectia canto a Colegiului National de Arta ,,Ion Vidu” in iunie 2002 si unde s-a licentiat in canto in iunie 2006 la Facultatea de Muzica, din cadrul Universitatii de Vest

A colaborat cu Opera Nationala Romana din Timisoara pentru doua importante spectacole: in 2001 premiera romaneasca a operei Othello de Giuseppe Verdi, iar in 2002 premiera romaneasca a ultimei opere compuse de Giacomo Puccini, Turando.

A participat de asemenea la Masterclasses in Canto facut la Timisoara de soprana din Franta Sabine Steffan in 2002. A participat la Masterclasses in Canto facut la Timisoara de legendarul tenor rus Vladislav Piavko in iulie si octombrie 2006. A studiat estetica muzicala cu Elena Andriescu.

In 2005 Andras Chiriliuc participa la a 11-a editie a Concursului international de Canto Ferruccio Tagliavini la Deutschlandsberg-Graz-Austria.
Baritonul Andras Chiriliuc in anul scolar 2006 – 2007, a predat in cadrul Catedrei de canto a Colegiului de Arta Ciprian Porumbescu din Suceava unde la initiativa sa, cu sprijinul si incurajarea Directiunii Colegiului de Arta Ciprian Porumbescu din Suceava si al Rectoratului Universitatii ,,Stefan cel Mare” din Suceava, infiinteaza Andras Chiriliuc Canto Studio, unde a realizat 3 lectii deschise de canto.

In 2006 inregistreaza la Suceava alaturi de trupa HeaT un proiect underground, single - ul ,,Ti cerco’’, la care a compus si semnat versurile, piesa care a intrat in circuitul cluburilor internationale. La inceputul anului 2007 continua proiectul alaturi de trupa HeaT inregistrand o noua piesa in stilul house-opera, single-ul Mistero. Tot in 2006 colaboreaza cu lingvista Sanda Maria Ardeleanu pentru audiobook-ul volumului, ‘Imaginaire linguistique francophone’’.

In 2007, baritonul Andras Chiriliuc isi face debutul mondial in concert la Moscova, la ,,Centrul international al Muzicii’’, unde la 23 de ani canta in duet cu legendarul tenor rus Vladislav Piavko. In acelasi an sustine umatoarele concerte: concertul l’Amour pentru cea de - a 11 - a editie a Zilelor Francofoniei la Suceava, alaturi de pianistul Mihnea Dragoi, un concert organizat in onoarea accederii Romaniei si Bulgariei la UE, un concert la istorica Sala de Marmura a Universitatii Nationale Yury Fedkovyci din Cernauti - Ucraina si inchide seria manifestarilor din cadrul primei editii a Concursului international de Canto Joseph Schmidt printr-un concert, in care a fost acompaniat de pianistul Mihnea Dragoi, in Sala de Spectacole a Colegiului de Arta Ciprian Porumbescu din Suceava.

Tot in 2007 primeste Diploma de Excelenta din partea Lions international prin Lions Clubs Suceava,  sustine un recital de lieduri la Palatul Cantacuzino din Bucuresti si sustine Concertul de Gala al celei de-a 37-a editii ESNA la Dubna - Federatia Rusa.
La 11 octombrie 2007, baritonul Andras Chiriliuc a cintat in Concertul inaugural al Auditoriumului Joseph Schmidt din Suceava, prezentand totodata si seara de gala care a avut printre oaspeti deosebiti Orchestra Filarmonicii de Stat din Botosani, Corul Cantores Amicitiae al Universitatii de Arte George Enescu din Iasi  La 20 noiembrie 2007, baritonul Andras Chiriliuc apare in fata publicului sucevean in finalul spectacolului ’30-’40 Editia 2007 a Balului Bobocilor Universitatatea ,,Stefan cel Mare” Suceava, a carui regie o semneaza.

In anul 2008 baritonul Andras Chiriliuc este prezent pentru a 4-a oara in concert la Moscova, la cea de-a V-a manifestare extraordinara a celebrarii "Zilei Europei", participa la un important eveniment la Opera Regala din Copenhaga  alaturi de alti 32 de artisti lirici,  celebreaza 25 de ani de existenta printr-un concert la Suceava alaturi de soprana Cristina Radu si pianistul Alexandru Petrovici,  sustine doua importante recitaluri cu lied-uri romanesti la Lille si Paris impreuna cu pianistul Mihnea Dragoi, fondeaza Suceava Theatre Company si Suceava Choir Company, doua proiecte ale Asociatiei Joseph Schmidt,  inaugureaza la Sala Voievodala a Muzeului de Istorie din cadrul Complexului Muzeal Bucovina, Joseph Schmidt Expo, este invitat in Juriul National al celei de a 18 - a editii a Concursului National Emanuel Elenescu Piatra Neamt, sustine recitalul de lied-uri franceze “Belle nuit d’amour” la Palatul Sutu din Bucuresti si deschide cea de-a treia stagiune a Complexului Muzeal Bucovina cu recitalul ,,Belle nuit d’amour’’.

Baritonul Andras Chiriliuc este Presedintele Asociatiei Joseph Schmidt, Director Artistic al Concursului international de Canto Joseph Schmidt desfasurat la Suceava, Director Artistic al Suceava Theatre Company si al Suceava Choir Company, Vicepresedinte al Asociatiei Compania Teatrala Bucovina, Preparator Universitar in cadrul Facultatii de stiinte ale Educatiei a Universitatii “stefan cel Mare” din Suceava, doctorand al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti sub indrumarea muzicologului Grigore Constantinescu.

Info

Ne pare rau dar nu exista nici un album ori melodie!

Info

Ne pare rau dar nu exista nici un album ori melodie!
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Andras Chiriliuc - Massenet - Elegie
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Oana Andra & Andras Chiriliuc - Tango Emocion Trailer
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Andras Chiriliuc - Ravel - Chanson italienne
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Cristina Radu & Andras Chiriliuc - Bizet - Si tu m'aimes...
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Andras Chiriliuc, Vladislav Piavko, Elena Gaja, Natalia Kreslina - El nino

Info

Ne pare rau dar nu exista nici o stire!

Info

Ne pare rau dar nu exista nici un eveniment!

Nume: Andras Chiriliuc

Nume de scena: Andras Chiriliuc

Data nastere: 16 August 1983

Ani de activitate: 2001 - prezent

Genuri:

Tip artist: