Andreea Banica

Nascuta in data de 21 iunie 1978 in Eforie Sud, judetul Constanta, Andreea Banica este o cantarea romana de muzica pop si dance.Fosta membra a trupei ,,Exotic’’, trupa formata impreuna cu Julia Chelaru si Claudia Patrascu, Andreea Banica a reusit sa infiinteze impreuna cu Cristina Rus trupa ,,Blondy’’, trupa dupa a carei destramari a redirectionat-o pe Andreea Banica spre o cariera solo.Dupa ce a fost remarcata la Festivalul Mamaia din anul 1998, Andreea Banica si-a facut debutul in muzica romaneasca impreuna cu trupa Exotic si prima lor piesa,, Sexy’’, piesa care a avut un real succes, urmata de alte 2 [...]

Toata biografia Andreea Banica

Doriti sa invitati pe Andreea Banica la un eveniment?

Introdu in formular informatii cu privire la evenimentul la care doresti sa aduci artistul ales si noi te vom contacta cu informatii legate de costurile cu privire la sonorizare, transport etc. (daca este cazul.). Adauga o descriere cat mai completa a evenimentului tau pentru a putea oferi un feedback complet.

Videos

Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Andreea Banica - Acelasi iubit (Official Video)
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Andreea Banica - In lipsa ta (Official Video)
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Andreea Banica - Rupem boxele (Official Video)
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Andreea Banica - Sexy (Official Video)
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Andreea Banica - Could U (Official Single)
Nascuta in data de 21 iunie 1978 in Eforie Sud, judetul Constanta, Andreea Banica este o cantarea romana de muzica pop si dance.

Fosta membra a trupei ,,Exotic’’, trupa formata impreuna cu Julia Chelaru si Claudia Patrascu, Andreea Banica a reusit sa infiinteze impreuna cu Cristina Rus trupa ,,Blondy’’, trupa dupa a carei destramari a redirectionat-o pe Andreea Banica spre o cariera solo.

Dupa ce a fost remarcata la Festivalul Mamaia din anul 1998, Andreea Banica si-a facut debutul in muzica romaneasca impreuna cu trupa Exotic si prima lor piesa,, Sexy’’, piesa care a avut un real succes, urmata de alte 2 single-uri ,,Uita-ma’’ si ,,Un sarut’’, piese care au stat la baza celor 2 albume intregistrate de-a lungul celor 2 ani in care a supravietuit trupa, albume denumite ,,Sexxy’’ si ,,Pasional’’.

Dupa destramarea trupei, Andreea a inceput in anul 2001 impreuna cu Cristina Rus proiectul ,,Blondy’’, lansand 3 albume „Atat de aproape”, „O parte din tine”, „Dulce si amar” si sase videoclipuri si obtinand diferite premii de-a lungul celor 4 ani. In anul 2005 Cristina Rus paraseste trupa pentru o cariera solo. Andreea Banica a decis sa continue sub aceeasi titulatura. Primul succes l-a avut cu melodia „Dansez, dansez”, de Laurentiu Duta care i-a compus si primul album solo. Acest pas a fost unul inspirat, astfel ca albumul a obtinut Discul de aur pentru vanzari, oferit de casa de discuri Cat Music. 

Scoate singe-ul ,,Fiesta’’ care o ajuta sa isi consolideze pozitia in topul celor mai vanduti artisti din Romania, fiind ulterior nominalizata in cadrul premiilor MTV European Music Awards, la categoria Best Romanian Act. In cadrul galei de la Munchen, Andreea este desemnata castigatoarea EMA 2007 - Best Romanian Act, cel mai important si mai dorit premiu muzical, venit ca o recunoastere a succesului. Andreea decide sa renunte la numele „Blondy” si urca pe scena cu propriul sau nume – „Andreea Banica”. Aceasta schimbare s-a datorat si viitoarelor modificari de formula, pe care avea sa le faca in toamna lui 2007.

Andreea Banica lanseaza la inceputul anului 2008 un nou videoclip, realizat la piesa „Incredere”, care a fost regizat de Dragos Buliga si demareaza lucrarile pentru un nou album. In primavara aceluiasi an intra pe piata un nou single „Hooky Song” feat Smiley. Melodia a fost compusa de producatori care au mai lucrat cu artisti ca Leona Lewis si One Republic. Piesa are si un videoclip, regizat de Iulian Moga.
In anul 2009 devine mamica, fapt ce ii opreste ascensiunea muzicala insa nu de tot, artista reusind sa lanseze in acelasi an la Callatis un nou single ,,Samba’’ deat. Dony si „Le Ri Ra”. 

Andreea castiga „Best video” in anul 2010 la Romanian Music Awards pentru clipul „Samba”, premiera urmata de o serie de concerte in Bulgaria, in cadrul unui turneu care o propulseaza in randul celor mai cunoscuti si apreciati artisti de la sud de Dunare.

In 2011 Andreea lanseaza albumul Best Of si single-ul Sexy precum si cel mai bun cantec latino dance,,Love in Brasil’’.
Premii:

Best Female - Romanian Music Awards 2007, 2008, 2009, Romanian Act - MTV EMA – Munich, 2007, Best Video – Romanian Music Awards 2010, Best Show - Romanian Music Awards 2011, Best Song – Romanian Music Awards 2011, Best Song – Romanian Music Awards 2012, Best Dance – Media Music Awards 2012, Best Pop – Romanian Music Awards 2013, Best Video – Romanian Music Awards 2013, Golden Disc for selling Official Sony Music Label 2010 si Golden Digital for selling Official Sony Music Label 2013.


Website personal: http://andreeabanica.com/en/
Facebook: http://www.facebook.com/AndreeaBanicaOfficia
Album Nume
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Andreea Banica - Acelasi iubit (Official Video)
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Andreea Banica - In lipsa ta (Official Video)
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Andreea Banica - Rupem boxele (Official Video)
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Andreea Banica - Sexy (Official Video)
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Andreea Banica - Could U (Official Single)

Andreea Banica in concert live - 19 iunie

Andreea Banica va sustine vineri, 19 iunie 2015, un concert LIVE la Beraria H din Bucuresti incepand cu orele 22.00Va fi un spectacol special, cu butaforii si decor de basm. Andreea Banica va interpreta atat melodiile sale foarte cunoscute cat si [...]

Info

Ne pare rau dar nu exista nici un eveniment!

Nume: Andreea Banica

Nume de scena: Andreea Banica

Data nastere: 21 Iunie 1978

Ani de activitate: 1998 - prezent

Genuri:

Case de discuri:

  • MediaPro Music
  • Cat Music
  • EMI
  • Detective Records
  • Media Services

Tip artist: