Andreea Georgiana Balan

Nascuta in data de 23 iunie 1984 in Ploiesti, Georgiana Andreea Balan este o cantareata de muzica pop si dance. Fiind singura la parinti isi desfasoara copilaria fara incidente majore, fiind catalogata ca "un copil foarte cuminte". A urmat cursurile Liceului Ion Luca Caragiale din Ploiesti, incepand sa cante la varsta de 10 ani, sub indrumarea tatalui ei, Sandel Balan care i-a si compus cateva piese cu care sa participe la concursurile muzicale din oras.In cadrul acestor recitaluri, a fost remarcata de Mihai Constantinescu, fiind invitata de acesta in emisiunea pentru copii, ,,Ba Da, Ba Nu’’, precum si alte emisiuni [...]

Toata biografia Andreea Georgiana Balan

Doriti sa invitati pe Andreea Georgiana Balan la un eveniment?

Introdu in formular informatii cu privire la evenimentul la care doresti sa aduci artistul ales si noi te vom contacta cu informatii legate de costurile cu privire la sonorizare, transport etc. (daca este cazul.). Adauga o descriere cat mai completa a evenimentului tau pentru a putea oferi un feedback complet.

Videos

Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Andreea Balan - Rece
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Andreea Balan - IUBI feat Sonny Flame
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Andreea Balan - Like a Bunny
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Andreea Balan - Trippin (Official Music Video 2010)
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Andreea Balan - Libera din nou [Official Music Video 2002]
Nascuta in data de 23 iunie 1984 in Ploiesti, Georgiana Andreea Balan este o cantareata de muzica pop si dance. Fiind singura la parinti isi desfasoara copilaria fara incidente majore, fiind catalogata ca "un copil foarte cuminte". A urmat cursurile Liceului Ion Luca Caragiale din Ploiesti, incepand sa cante la varsta de 10 ani, sub indrumarea tatalui ei, Sandel Balan care i-a si compus cateva piese cu care sa participe la concursurile muzicale din oras.In cadrul acestor recitaluri, a fost remarcata de Mihai Constantinescu, fiind invitata de acesta in emisiunea pentru copii, ,,Ba Da, Ba Nu’’, precum si alte emisiuni si festivaluri printre care cel mai important fiind ,, Festivalul International Micul Print’’, unde este premiata ca „Mica Printesa a Europei”. 

Participa la Gala Nationala Eurovision in anul 1997 cu piesa „Un univers mai linistit”, participarea ei nefiind insa valida din cauza criteriilor de varsta care nu le indeplinea. Anul urmator, devine primul copil care lanseaza un material discografic sub forma de compact disc in Romania, albumul intitulat ,,Ametiti de fum’’.
In toamna anului 1998 Andreea Balan o cunoaste pe Andreea Antonescu la emisunea pentru copii ,,Ba Da, Ba Nu’’, luand astfel nastere proiectul ,,Andre’’ care s-a dovedit a fi un succes national, avand ocazional succes si in afara granitelor romanesti. ,,Andre’’ s-a bucurat de o mare popularitate datorita stilului muzical simplu si melodiile ritmate. Pentru a promova albumul, au interpretat "La intalnire", "Sa ne distram" si "Nu ma uita" in cadrul unor emisiuni televizate, insa niciuna din piesele respective nu a beneficiat de un videoclip. Prima piesa s-a bucurat de popularitate la posturile de radio, in ciuda lipsei de sprijin din partea acestora acordata muzicienilor romani de obicei. 

In vara anului 1999 apare piesa "Libera la mare", piesa care a fost interpetata cu mai multe ocazii, inclusiv la Festivalul de la Mamaia, unde a castigat locul 1 la sectiunea "Șlagare", devenind astfel cele mai tinere soliste care au castigat trofeul. La sfarsitul aceluiasi an, apare albumul Noapte de vis, pe care este inclus hitul, fiind promovata piesa "Noapte de vis (Mosule, ce tanar esti)", de aceasta data cu un videoclip. "Noapte de vis" a fost numita pe locul 16 in clasamentul "Top 20 dupa '90", iar in 2008, "Libera la mare" a fost clasata pe locul 29 in topul realizat de televiziunea U intitulat „Top 100 melodii care au rupt Romania in doua”.
In anul 2000 trupa ,,Andre’’ lanseaza albumul ,,Prima iubire’’ cu melodiile  "Prima iubire" si "Lasa-ma papa la mare", ambele hituri de top 20 in Romania. Urmatorul album, ,,Am sa-mi fac de cap’’ lansat tot in anul 2000, a fost promovat de asemenea de doua cantece: "Am sa-mi fac de cap" si "Flori de tei", ambele beneficiind de cate un videoclip,

Anul 2001 le aduce titlul de ,,Cea mai buna trupa pentru adolescenti’’ din partea reviste Bravo si 5 discuri de platina si unul de aur din partea Cat Music pentru  albumele vandute. La scurt timp trupa se desparte pentru o perioada dar se reuneste dupa decesul tatalui Andreei Antonescu si lanseaza un album, ,,O noapte si-o zi ‘’si un single cu acelasi nume, promovat de un videoclip, insa se despart din nou,  in special Balan negand orice sansa de a exista o impacare profesionala intre cele doua.

Lansat in data de 23 iunie 2002, primul album solo lansat comercial al cantaretei a fost ,,Te joci cu mine’ album care contine piesa "Te joci cu mine", compusa initial pentru Andre. In urma succesului, albumul este urmat de un altul in septembrie, ,, Libera din nou’’. Intre 22 decembrie 2002 si 22 ianuarie 2003 a sustinut un turneu de 14 concerte in Statele Unite ale Americii. 

In anul 2004 scoate albumul ,,Asa sunt eu’’, cu versuri mai mature si puternice influente de muzica rock, album care a fost promovat de cinci piese: "Aparente" (2004), "Oops, eroare" (2004), "Evadez" (2005), "Invidia" (2005) si "O straina" (2005), fiind astfel unul din putinii artisti romani cu cinci extrase pe single de pe un singur album.

Tot in 2005 primeste un trofeu MTV pentru cel mai bun web site. Acesta a prezentat o imagine contrastanta cu cea promovata de muziciana anterior, fiind caracterizata de haine si machiaj negru, precum si o atitudine mai rebela. 

Albumul ,,Andreea B’’. a produs doua single-uri: "Nu stiu sa fiu numai pentru tine" (feat. Keo), nominalizat la categoria "Best Hit - Featuring" la Romanian Top Hits si "Prinde-ma, aprinde-ma!", desemnata "melodia gay a anului" la gala premiilor gay 2007. 

In anul 2007 participa la emisiunea concurs ,,Dansez pentru tine’’ difuzata pe postul de televiziune Pro TV, evolutie a perechii care a clasat-o pe locul 3, iar in anul 2008 participa la ,,Liga invingatorilor ‘’ un sezon dedicat celor mai bune echipe din istoria concursului unde a castigat primul loc. A fost selectata si a participat si la varianta internationala a emisiune unde a castigat locul 2.

Andreea Balan a fost printre cele mai bine vandute artiste din Romania din punctul de vedere al concertelor din 2008 pana in prezent in ambii ani fiind clasata in top 3. In 2011 a sustinut peste 150 de concerte.

Single-ul ,,God’ a fost lansat in exclusivitate pe Kiss FM in data de 29 iunie 2009, urmat de ,,Trippin’’ in 2010 cantec care ajunge in top 40 in ,,Romanian Top 100’’. Piesa „Like a Bunny” a fost lansata pe 13 mai 2011 pe contul sau YouTube.

Pe 8 iunie 2011, a lansat "Loving" in colaborare cu Andra, Connect-R si Puya. In 2012 lanseaza single-ul „Money Love”. 
In octombrie 2012 lanseaza cel de-al douazeci si cincilea videoclip din cariera, „Ma doare fara tine”. In august 2013, in cadrul Carnaval Show, Andreea Balan lanseaza piesa „Things u do 2 me”, in colaborare cu Mike Diamondz.

Andreea Balan a adoptat mai multe stiluri muzicale, fiind apreciata in special pentru schimbarile muzicale si de imagine, in incercarea de a se adapta noilor tendinte. Albumul ,,SuperWoman’’ s-a distantat vizibil de celelalte inregistrari ale acesteia, continand elemente de muzica samba, rock and roll si jive, definitivand imaginea ei ca solista dansatoare.

A terminat cursurile de specializare in jurnalism si filosofie din cadrul universitatii Spiru Haret, Bucuresti, dorind sa aiba si o cariera in televiziune in viitor.


Website personal: www.andreeab.ro
Facebook: https://ro-ro.facebook.com/AndreeaBalan
Album Nume
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Andreea Balan - Rece
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Andreea Balan - IUBI feat Sonny Flame
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Andreea Balan - Like a Bunny
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Andreea Balan - Trippin (Official Music Video 2010)
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Andreea Balan - Libera din nou [Official Music Video 2002]

Info

Ne pare rau dar nu exista nici o stire!

Info

Ne pare rau dar nu exista nici un eveniment!

Nume: Andreea Georgiana Balan

Nume de scena: Andreea Balan

Data nastere: 23 Iunie 1984

Ani de activitate: 1994 - prezent

Genuri:

Case de discuri:

  • Cat Music
  • Vicious Recordings Remixing Service
  • EMI Capitol De Mexico

Tip artist: