Carmen Hanganu

Carmen Hanganu este soprana romana si profesoara de opera care s-a nascut in anul 1934 in Bucuresti. A predat din anul 1990 pana in anul 2000 la Hochschule für Musik din Würzburg Germania, tara in care s-a si stabilit.

In 1963 absolva facultatea de muzica din Bucuresti ca sefa de promotie si este repartizata in Bucuresti la Opera Romana. ,,Opera si comisia respectiva mi-au refuzat aceasta dorinta spunand ca nu exista loc. Am cerut auditie pentru a se crea un loc, dar si acest lucru mi-a fost refuzat. Am uitat sa mentionez ca sunt fiica de preot [...]

Toata biografia Carmen Hanganu

Doriti sa invitati pe Carmen Hanganu la un eveniment?

Introdu in formular informatii cu privire la evenimentul la care doresti sa aduci artistul ales si noi te vom contacta cu informatii legate de costurile cu privire la sonorizare, transport etc. (daca este cazul.). Adauga o descriere cat mai completa a evenimentului tau pentru a putea oferi un feedback complet.

Videos

Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Carmen Hanganu la Seara de opera - editie speciala

Info

Ne pare rau dar nu exista albume!

Carmen Hanganu este soprana romana si profesoara de opera care s-a nascut in anul 1934 in Bucuresti. A predat din anul 1990 pana in anul 2000 la Hochschule für Musik din Würzburg Germania, tara in care s-a si stabilit.


In 1963 absolva facultatea de muzica din Bucuresti ca sefa de promotie si este repartizata in Bucuresti la Opera Romana. ,,Opera si comisia respectiva mi-au refuzat aceasta dorinta spunand ca nu exista loc. Am cerut auditie pentru a se crea un loc, dar si acest lucru mi-a fost refuzat. Am uitat sa mentionez ca sunt fiica de preot si bineinteles ca sansele mele au fost sa aleg intre alte opere: Iasi, Timisoara, Brasov. M-am simtit nedreptatita, dar ce puteam sa fac? Atunci am optat pentru Brasov, cea mai apropiata optiune de Bucuresti, unde traiau parintii mei, la care tineam foarte mult, dar si in ideea de a ocupa la un moment dat, totusi, un post la Opera romana” spune Carmen Hanganu.


Carmen Hanganu isi castiga intre 1963 si 1978 recunoasterea nationala ca prim-solista a Operei din Brasov.  Debuteaza in rolul dorit de orice soprana, cel al Violetei din „Traviata” de Verdi si este solicitata intens atat la Opera romana din Bucuresti cat si pentru inregistrari la radio si la televiziune. Alaturi de Ileana Cotrubas, se impune ca una dintre cele mai complete artiste lirice ale momentului. Imprimari la radio si televiziune, roluri mari, participari la seminarii si concursuri internationale. Desi tabloul pare zugravit in culori optimiste, in realitate, din cauza situatiei politice, lucrurile incepeau sa ia o turnura nefireasca.„Atmosfera din teatru devenise tensionata si chiar prea „tovaraseasca”. Eram obligati sa iscalim condica la fiecare repetitie si sa ne facem planul pe luna respectiva. Si daca nu indeplineam acest plan eram trimisi in turnee prin tara, in mici localitati unde nu existau sali de spectacol adecvate’’ spune Carmen Hanganu.


Casatorita cu un violinist de etnie germana, soprana se hotaraste sa emigreze in Germania. Parintii ii raman in tara, iar dorul de ei si parasutarea intr-o cultura total diferita nu ii fac deloc viata usoara.„Am perceput cultura germana ca pe o cultura straina fata de felul meu de a simti si de a gandi. Cu toate acestea m-am adaptat rapid. In 1979, la un an dupa ce am venit aici am dat auditie la Stadttheater am Gärtnerplatz in München si am semnat un contract pentru rolul Violetei din„Traviata” de Verdi si pentru Konstanze din „Rapirea din Serai”, de W.A. Mozart. Incepand din 1980 am primit oferte pentru a preda pian si canto.

Info

Ne pare rau dar nu exista nici un album ori melodie!

Info

Ne pare rau dar nu exista nici un album ori melodie!
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Carmen Hanganu la Seara de opera - editie speciala

Info

Ne pare rau dar nu exista nici o stire!

Info

Ne pare rau dar nu exista nici un eveniment!

Nume: Carmen Hanganu

Nume de scena: Carmen Hanganu

Ani de activitate: 1963 - prezent

Genuri:

Tip artist: