Cezar Ouatu

Cezar Ouatu este, in prezent, cel mai dinamic şi original brand pop-opera romanesc. Superstar al Trustului Intact Media Grup şi al Antena 1, din ianuarie 2015, odata cu participarea la noul sezon "Te cunosc de undeva". Reprezentantul Romaniei la Eurovision 2013, cu piesa „It’s my life”, s-a clasat pe locul al saselea  in topul preferintelor publicului european si inregistreaza cea mai rapida ascensiune artistica, premiata si elogiata de presa romaneasca si continentala. Cunoscut si sub numele de CEZAR THE VOICE, datorita calitatilor vocale exceptionale, artistul reprezinta o îmbinare stralucita si inovatoare intre specializarea sa de contratenor baroc si o muzica diversa si inspirata, [...]

Toata biografia Cezar Ouatu

Doriti sa invitati pe Cezar Ouatu la un eveniment?

Introdu in formular informatii cu privire la evenimentul la care doresti sa aduci artistul ales si noi te vom contacta cu informatii legate de costurile cu privire la sonorizare, transport etc. (daca este cazul.). Adauga o descriere cat mai completa a evenimentului tau pentru a putea oferi un feedback complet.

Cezar Ouatu – One Voice Show

Cezar Ouatu – One Voice Show

24 Noiembrie 2015

Primul concert al lui CEZAR OUATU in Bucuresti va avea loc in data de 24 noiembrie si se numeste „ONE VOICE SHOW”.Si, intr-adevar, se prefigureaza un show adevarat in care vor mai fi prezenti pe scena, alaturi de el, un cor, [...]

24

Nov

Videos

Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Cezar - It's My Life (Romania) - LIVE - 2013 Semi-Final (2)
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
CEZAR OUATU - "Cara sposa" (Rinaldo) - G.F.Händel
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
C E Z A R- Cinema Paradiso - studio session
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Cezar - Painful love (Official Video)
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
CEZAR OUATU - ENDLESS LOVE (DUAL VOICE & FACE) // TE CUNOSC DE UNDEVA 2014

Cezar Ouatu este, in prezent, cel mai dinamic şi original brand pop-opera romanesc. Superstar al Trustului Intact Media Grup şi al Antena 1, din ianuarie 2015, odata cu participarea la noul sezon "Te cunosc de undeva". Reprezentantul Romaniei la Eurovision 2013, cu piesa „It’s my life”, s-a clasat pe locul al saselea  in topul preferintelor publicului european si inregistreaza cea mai rapida ascensiune artistica, premiata si elogiata de presa romaneasca si continentala. Cunoscut si sub numele de CEZAR THE VOICE, datorita calitatilor vocale exceptionale, artistul reprezinta o îmbinare stralucita si inovatoare intre specializarea sa de contratenor baroc si o muzica diversa si inspirata, destinata unui public sensibil. Pe scurt, un contratenor clasic – crossover, inzestrat cu o voce unica si extrem de flexibila care îi permite sa abordeze spectaculos atat opera, pop-opera, cat si jazz. O prezenta magica pe scena, un interpret complex, adulat de zeci de mii de fani din intreaga lume si aflat in cautarea echilibrului perfect intre emotie si performanta artistica.

S-a nascut la Ploiesti, intr-o familie de muzicieni si duce cu mandrie mai departe numele tatalui sau, regretatul Florian Ouatu, prim-flautist la Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiesti, artist de renume si fost profesor la Academia Mozarteum din Salzburg. Indrumat si sustinut de acesta, Cezar incepe sa studieze pianul de la 6 ani si urmeaza cursurile Liceului de muzica si arta „Carmen Sylva” (Ploiesti) unde se specializeaza in jazz si dirijare corala. La 20 de ani îsi descopera vocea de contratenor si decide sa-si continue studiile in Italia, unde este admis la prestigiosul Conservator „Giuseppe Verdi” din Milano. Îl finalizeaza  in 2004, cu punctaj maxim si se perfectioneaza in baroc sub indrumarea celebrei profesoare Margaret Hayward. Urmeaza cursuri de master cu personalitati muzicale remarcabile: Jordi Savall, Sara Mingardo, Rene Clemencic, Magda Olivero, Viorica Cortez si Mariana Nicolesco si  castiga premii importante: Francisco Vinas din Barcelona (Cel mai bun contratenor), Competizione dell”Opera din Dresda (Premiul intai), Riccardo Zandonai din Riva de Garda (Premiul special al juriului), Concursul de canto Renata Tebaldi din San Marino (Premiul baroc), Spiros Argiris din Sarzana (Premiul intai ) si Hariclea  Darclee din Braila ( Premiul de excelenta).

Considerat cel mai valoros contratenor al generatiei sale, Cezar Ouatu urmeaza o cariera internationala remarcabila. Din 2007 pana in prezent, interpreteaza roluri memorabile pe cele mai prestigioase scene europene: Teatrul La Fenice din Venetia (debut), Opera din Lausanne, Teatrul Olimpic din Vicenza, Teatrul Chatelet din Paris, Filarmonica din Berlin si Istanbul, Opera Nationala Croata, Teatrul Regal de la Palatul Nou din Potsdam, Ateneul Roman din Bucuresti si in festivaluri de opera baroca reprezentative: Festivalul din Corint si  Atena, Festivalul MTO din Milano, Festivalul din Cuenca, Festivalul de muzica de la Potsdam, Festivalul Handel din Halle si Festivalul de muzica veche din Bucuresti.

Colaboreaza cu succes, cu dirijori si regizori de exceptie: Fabio Biondi, Alan Curtis, Jean- Christophe Spinosi, Ottavio Dantone, Diego Fasolis, George Petrou, Federico Guglielmo, Werner Ehrhardt, Emilio Sagi, Pierluigi Pizzi, Corrado Rovaris, George Petrou si Emmanuel Villaume, si are ca partenere, voci celebre ale scenei operistice: Angela Gheorghiu, Ruxandra Donose, Cecilia Bartoli, Simone Kermes, Ruth Ziesak, Olga Peretyatko, Juanita Lascarro si Mireille Delunsch in Istanbul, Dortmund, Berlin, Steinfurt, Halle, Bucuresti si Lausanne.

Inregistreaza  in premiera mondiala lucrari baroce : Il trionfo di Clelia , Gluck (MDG), Amor Oriental : Handel alla turca (Sony Classics), Ottone in Villa de Vivaldi (Brilliant Classics), DVD-ul operei La Salustia de Pergolesi (UNITEL CLASSICA), Requiem si Motete pentru doua voci de Cavalli (Tactus), Vespero delli Cinque Laudate de Cavalli (Dynamic), Bizzarrie, follie, stravaganze in musica (Amadeus) si sustine concerte si in Romania, pe cele mai cunoscute scene din Bucuresti si din tara. Foarte atasat de orasul natal si de valorile artistice romanesti pe care le reprezinta, devine, din 2013, solist al Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiesti.

Contratenorul Cezar Ouatu este invitat in permanenta sa sustina recitaluri in Italia si in intreaga lume fiind colaborator al ansamblurilor Cappella Musicale din Lodi si al Corului Claudio Monteverdi din Crema. Datorita acestor solicitari are un repertoriu in care se regasesc creatii importante ale genului: Dixit Dominus de    G.F Händel, Te Deum de H. Purcell, Nisi Dominus, Stabat Mater  de A.Vivaldi, Requiem de F. Cavalli si Carmina Burana  de Carl Orff.

In momentele de relaxare, Cezar canta jazz împreuna cu un trio de prieteni, face sport (inot), yoga, asculta muzica, gateste mancare italiana si calatoreste. Este carismatic si e permanent in cautarea unor noi provocari.

Cea mai spectaculoasa dintre ele a fost participarea la Selectia Nationala Eurovision Romania  2013, pe care a castigat-o cu un mare succes de audienta.   A reprezentat Romania la European Song Contest Suedia, 2013, unde s-a clasat pe locul al treilea in preferintele publicului australian si pe locul al saselea, in preferintele europenilor. A fost admirat si sustinut de celebritati ca Bonnie Tyler, Andrea Bocelli, Vangelis, Angela Gheorghiu si Nadia Comaneci, elogiat pentru originalitate de designerul Jean Paul  Gaultier si dat drept castigator al Eurovisionului de cotidiene importante ca BILD si DER SPIEGEL care i-au remarcat calitatile vocale si profesionalismul. Dupa incheierea competitiei, a inregistrat un record de vizionari pe You Tube, fiind declarat de Wiwi Bloggs, cel mai ascultat interpret din concurs. La intoarcerea din Suedia, CEZAR THE VOICE este un star pop-opera si un proiect confirmat de un numar mare de spectatori europeni. Acelasi succes îl are si in Romania, unde este invitat sa cante, pe 25 mai, pe scena de la ROMEXPO cu tenorul Andrea Bocelli si soprana Angela Gheorghiu. Este elogiat de presa si aclamat de cei peste 20.000 de spectatori prezenti la concert.

Cezar Ouatu este un artist care îsi iubeste publicul cu dedicatie. Iar acesta îl rasplateste cu adoratie, respect si o sustinere constanta prin zeci de mii de likeuri si declaratii emotionante pe pagina lui, CEZAR THE VOICE.

Proiectul cu acelasi nume a fost lansat in colaborare cu HAHAHA Production, pe   5 decembrie 2012 si s-a bucurat, in scurt timp, de succes. THE VOICE promite un sound inedit si rafinat, bazat pe melodicitate, pe calitati vocale unice, un timbru cald si acute spectaculoase, pe sensibilitate si pasiune in interpretare. Repertoriul lui Cezar este complex si eclectic, si include cele mai frumoase coveruri dupa coloane sonore din filme, precum  “Cinema Nuovo Paradiso”, “Romeo and Juliet”, “The Godfather”, “Seven Hills of Rome!”, "The Mission", arii din opere, orchestrate modern, "Lascia ch'io pianga"(Handel), piese celebre de jazz, latino, rock-simfonic, muzica scrisa special pentru vocea sa: “It’s My Life” (Cristian Faur), “Painful Love” (Serban Cazan), "Amore" (Cezar Ouatu & Alin Radu) si, in proiect, o piesa compusa de celebrul Vangelis.

In prezent, Cezar a finalizat inregistrarile pentru primul sau album pop-opera, dedicat iubirii si intitulat CEZAR "THE VOICE OF LOVE", pe care îl va promova in cadrul turneului national "The Voice of Love". Albumul a fost lansat pe 8 Martie 2014,   intr-un concert de succes la Ploiesti, in ovatiile unui public cucerit de arta si prezenta magica a lui Cezar.

Una dintre piesele reprezentative ale albumului,“Painful Love” este un imn inchinat dragostei absolute, iar interpretarea ei a impresionat  presa, publicul si intreaga comunitate virtuala adunata in jurul lui Cezar. Recenta lansare a videoclipului “Painful Love”, produs de CAT MUSIC ROMANIA in asociere cu ARTSIDE, Arh. Ela Falca si regizat de EDWARD ANINARU PHOTOGRAPHY a reprezentat un succes impunator si binemeritat pentru Cezar si echipa asociata. 

CEZAR este un artist si o aparitie eleganta si spectaculoasa pentru obiectivul camerei. Este permanent invitat in showuri radio si TV, in care abordeaza senzational si cu mult succes diverse genuri muzicale, este intervievat si premiat de reviste prestigioase din show-biz (STORY, VIP) si  impresioneaza pretutindeni, prin arta si caldura umana pe care o transmite cu sinceritate tuturor. Dincolo de tehnicul termen de contratenor clasic-crossover, CEZAR poate fi definit, pe scurt, prin iubirea, profesionalismul si originalitatea pe care le impartaseste publicului dedicat.

Website: www.cezarouatu.com
www.facebook.com/cezarthevoice
www.twitter.com/Cezar_Ouatu
www.instagram.com/cezarthevoice/
www.youtube.com/user/CezarOfficial

Album Nume
CEZAR - THE VOICE OF LOVE Nuovo cinema paradisio
CEZAR - THE VOICE OF LOVE Nella fantasia
CEZAR - THE VOICE OF LOVE You raise me up
CEZAR - THE VOICE OF LOVE Parla piu piano
CEZAR - THE VOICE OF LOVE Time for us
CEZAR - THE VOICE OF LOVE Who wants to live forever
CEZAR - THE VOICE OF LOVE Historia de un amor
CEZAR - THE VOICE OF LOVE When i fall in love
CEZAR - THE VOICE OF LOVE Lascia ch’io pianga
CEZAR - THE VOICE OF LOVE Amore
CEZAR - THE VOICE OF LOVE PAINFUL LOVE
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Cezar - It's My Life (Romania) - LIVE - 2013 Semi-Final (2)
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
CEZAR OUATU - "Cara sposa" (Rinaldo) - G.F.Händel
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
C E Z A R- Cinema Paradiso - studio session
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Cezar - Painful love (Official Video)
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
CEZAR OUATU - ENDLESS LOVE (DUAL VOICE & FACE) // TE CUNOSC DE UNDEVA 2014

Te cunosc de undeva - o noua editie in aceasta seara la 20/30

Diseara la 20:30 nu pierdeți o ediție super tare la Te cunosc de undeva , numai pe Antena 1 !!!

Cezar Ouatu, unul cu Ray Charles! Momentul său poate fi ușor confundat cu cel original

Cezar Ouatu nu se dezice atunci când vine vorba de show! Cu o prezență scenică de zile mari, cu multe repetiții și lecții, a făcut o figură foarte bună în fața juriului.În cea de-a 4-a gală din sezonul 7 de [...]

Cezar The Voice, maine la O dată-n viaţă (TVR1) !!!

Cezar The Voice declara pentru noi, entuziasmat:"Va pot spune doar ca va fi o premiera pentru mine sa interpretez una din cele mai superbe si grele piese cântate de marea noastră doamna Maria Ciobanu si in aceeași seara sa cânt [...]

Eurovisionul intra-n folclor la „O dată-n viaţă“

Foşti reprezentanţi ai României la Eurovision, printre care Paula Seling şi Ovi, Cezar Ouatu, Luminiţa Anghel şi Marcel Pavel, sunt invitaţii primei ediţii a celui de-al 15-lea sezon „O dată-n viaţă“, care începe în această seară, la TVR 1, de [...]

"Regalul Craciun la Palat" cu Cezar Ouatu

Anul acesta are loc a II-a ediție a spectacolului "Regalul Crăciun la Palat" al solistului CEZAR OUATU, eveniment care se desfășoară la Ploiești, în Sala Europa a Consiliului Județean Prahova.Concertul extraordinar de Crăciun va avea loc în ziua de 18 decembrie 2015, orele 19:30 iar alături, pe scenă, [...]

Cezar Ouatu – One Voice Show

24 Noiembrie 2015

Primul concert al lui CEZAR OUATU in Bucuresti va avea loc in data de 24 noiembrie si se numeste „ONE VOICE SHOW”.Si, intr-adevar, se prefigureaza un show adevarat in care vor mai fi prezenti pe scena, alaturi de el, un cor, [...]

Cumpara Bilet

24

Nov

"Regalul Craciun la Palat" cu Cezar Ouatu

18 Decembrie 2015

Anul acesta are loc a II-a ediție a spectacolului "Regalul Crăciun la Palat" al solistului CEZAR OUATU, eveniment care se desfășoară la Ploiești, în Sala Europa a Consiliului Județean Prahova.Concertul extraordinar de Crăciun va avea loc în ziua de 18 decembrie 2015, orele [...]

Cumpara Bilet

18

Dec

Concert Simfonic Extraordinar la Filarmonica Paul Constantinescu

11 Februarie 2016

Filarmonica  Paul Constantinescu din Ploiești prezintă un Concert Simfonic Extraordinar cu Dirijorul de opera Leonard Dumitriu si Maestrul Cezar Ouatu Evenimentul are loc joi, 11 februarie 2016, ora 19.00 în sala de concerte Ion Baciu a filarmonicii ploieștene iar în program sunt incluse [...]

Cumpara Bilet

11

Feb

Nume: Cezar Ouatu

Nume de scena: Cezar Ouatu / Cezar The Voice

Data nastere: 18 Februarie 1980

Ani de activitate: 2007 - prezent

Genuri:

Case de discuri:

  • HAHAHA Production
  • Cat Music

Instrumente:

Tip artist: