Dan Atanasiu

Dan Atanasiu s-a născut la Timișoara și a început studiul pianului la vârsta de cinci ani. La vârsta de zece ani a debutat ca solist cu Filarmonica din Galați. După absolvirea Conservatorului "Ciprian Porumbescu" din București, a  devenit solist de stat la Filarmonica "George Enescu" din București, poziție pe  care a ocupat-o până la stabilirea lui în Canada în 1993.Ca solist, Dan Atanasiu a cântat alături de numeroase orchestre simfonice, printre care Orchestrele simfonice Radio din Berlin și din Madrid, Orchestra Teatrului Scala din Milano, Orchestra simfonică din Montreal, Orchestra Academiei de Muzică "Fr. Liszt" din Budapesta. De asemenea, a colaborat cu [...]

Toata biografia Dan Atanasiu

Doriti sa invitati pe Dan Atanasiu la un eveniment?

Introdu in formular informatii cu privire la evenimentul la care doresti sa aduci artistul ales si noi te vom contacta cu informatii legate de costurile cu privire la sonorizare, transport etc. (daca este cazul.). Adauga o descriere cat mai completa a evenimentului tau pentru a putea oferi un feedback complet.

Videos

Info

Ne pare rau dar nu exista nici un video!

Info

Ne pare rau dar nu exista albume!
Dan Atanasiu s-a născut la Timișoara și a început studiul pianului la vârsta de cinci ani. La vârsta de zece ani a debutat ca solist cu Filarmonica din Galați. După absolvirea Conservatorului "Ciprian Porumbescu" din București, a  devenit solist de stat la Filarmonica "George Enescu" din București, poziție pe  care a ocupat-o până la stabilirea lui în Canada în 1993.


Ca solist, Dan Atanasiu a cântat alături de numeroase orchestre simfonice, printre care Orchestrele simfonice Radio din Berlin și din Madrid, Orchestra Teatrului Scala din Milano, Orchestra simfonică din Montreal, Orchestra Academiei de Muzică "Fr. Liszt" din Budapesta. De asemenea, a colaborat cu reputați dirijori: Serge Baudo, Herbert Kegel, Paul Deker, Alain Paris, Ordon Alonso, Stanislav Macura etc.


Datorită nivelului artistic impresionant al aparițiilor sale, a fost invitat la festivaluri importante precum  Salzburgm Berlin, "Fr. Chopin" Varșovia, Marrianske Lazne (Cehia), "George Enescu" București, Bordeaux, Menorca și Santander (Spania).


Dan Atanasiu este deținătorul a numeroase premii la importante competiții internaționale: "Marguerite Long" Paris, "Fr. Chopin" Varșovia, "Paloma O'Shea" Santander (Spania), "Dino Ciani" Milano, Montreal (Canada), Bordeaux (Franța) etc. A desfășurat o bogată carieră artistică, susținând concerte și recitaluri aproape în toate țările din Europa, America de Nord, China și Maroc. A înregistrat pentru casele de discuri Electrecord, Polskie Nagrania, Radio București, Radio Varșovia și Radio France.

Info

Ne pare rau dar nu exista nici un album ori melodie!

Info

Ne pare rau dar nu exista nici un album ori melodie!

Info

Ne pare rau dar nu exista nici un video!

Info

Ne pare rau dar nu exista nici o stire!

Info

Ne pare rau dar nu exista nici un eveniment!

Nume: Dan Atanasiu

Genuri:

Instrumente:

Tip artist: