George Vancu

George Vancu (n. 26 octombrie1919, Lipova, jud. Arad — d. 15 septembrie1992, București) a fost un compozitor, dirijor și folclorist român. A fost unul din dirijorii și aranjorii permanenți ai Orchestrei de muzică populară Radio.StudiiStudiile muzicale le-a început la Institutul de Artă din Timișoara cu Vasile Ijac (armonie), Mircea Hoinic (forme muzicale), Liviu Rusu (istoria muzicii), Nicolae Ursu (folclor), Ion Țibulescu (dirijat coral), continuându-le la Conservatorul din București cu Mihail Andricu (compoziție), Paul Constantinescu (armonie), Ioan D. Chirescu (teorie-solfegiu), Nicolae Buicliu (contrapunct), Theodor Rogalski (orchestrație), George Breazul (istoria muzicii) și Emilia Comișel (folclor).Activitatea artisticăA fost profesor de muzică la diverse [...]

Toata biografia George Vancu

Videos

Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Orchestre & Dirijorii Victor Predescu , George Vancu , Paraschiv Oprea
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Suita de melodii – George Vancu

Info

Ne pare rau dar nu exista albume!
George Vancu (n. 26 octombrie1919, Lipova, jud. Arad — d. 15 septembrie1992, București) a fost un compozitor, dirijor și folclorist român. A fost unul din dirijorii și aranjorii permanenți ai Orchestrei de muzică populară Radio.

Studii

Studiile muzicale le-a început la Institutul de Artă din Timișoara cu Vasile Ijac (armonie), Mircea Hoinic (forme muzicale), Liviu Rusu (istoria muzicii), Nicolae Ursu (folclor), Ion Țibulescu (dirijat coral), continuându-le la Conservatorul din București cu Mihail Andricu (compoziție), Paul Constantinescu (armonie), Ioan D. Chirescu (teorie-solfegiu), Nicolae Buicliu (contrapunct), Theodor Rogalski (orchestrație), George Breazul (istoria muzicii) și Emilia Comișel (folclor).

Activitatea artistică

A fost profesor de muzică la diverse școli generale, cercetător la Institutul de Folclor din București și în perioada 1960-1989 dirijor al Orchestrei de muzică populară Radio din București. A cules folclor din Banat (zonele Radna, Făget, Lipova etc.), apoi din Valea Vișeului, Valea Izei, Valea Marei și întreaga zonă a Maramureșului. A transcris, armonizat, orchestrat, dirijat și înregistrat peste 3000 de piese populare românești. A compus muzică corală, vocală (pentru grupuri populare și soliști), piese instrumentale (concertistice, suite, dansuri etc.). A făcut parte din jurii naționale și internaționale de concursuri muzicale. A întreprins turnee artistice ca dirijor în Iugoslavia (1966, 1968, 1970, 1972, 1974, 1976, 1979), Franța (1971), Spania (1971), Anglia (1974). A fost membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor. La o privire mai atentă a melodiilor sale, reiese o sensibilă armonie practic inegalabilă.

Compoziții

Muzică corală:

Hora Festivalului, cor mixt (1953)
În țara mea e primăvară, cor mixt (1964)
Coborâi din deal în vale (prelucrare folclorică), cor mixt (1973)
Mi-e țara însorită dimineața, cor (1979)
Cântecel de viață nouă, cor (1984)
Drag mi-i cântecul și jocul (1984)
Fluier, fluieraș, cor


sursa: wikipedia

Info

Ne pare rau dar nu exista nici un album ori melodie!

Info

Ne pare rau dar nu exista nici un album ori melodie!
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Orchestre & Dirijorii Victor Predescu , George Vancu , Paraschiv Oprea
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Suita de melodii – George Vancu

Info

Ne pare rau dar nu exista nici o stire!

Info

Ne pare rau dar nu exista nici un eveniment!

Nume: George Vancu

Nume de scena: George Vancu

Data nastere: 26 Octombrie 1919

Data deces: 15 Septembrie 1992

Genuri:

Case de discuri:

  • Electrecord

Tip artist: