Marius Zgaianu

Inca din copilarie, Marius Zgaianu a colindat satele bucovinene, strangand in sufletul sau de copil ineditul si frumosul, dulcele grai bucovinean, dar si adevarate perle folclorice, care peste ani aveau sa-i aduca primele succese. Admira totodata simplitatea taranilor, vorba lor duioasa si plina de intelepciune, sfaturile pline de bun simt, dar si vorbele de duh, vorbe de care isi aduce aminte cu placere si care il insotesc peste tot pe unde il poarta pasii...Marius Zgaianu s-a nascut la data de 15 iunie 1978 in orasul Radauti, judetul Suceava. In perioada 1985-1993 a urmat cursurile Scolii Generale din comuna Adancata, judetul [...]

Toata biografia Marius Zgaianu

Doriti sa invitati pe Marius Zgaianu la un eveniment?

Introdu in formular informatii cu privire la evenimentul la care doresti sa aduci artistul ales si noi te vom contacta cu informatii legate de costurile cu privire la sonorizare, transport etc. (daca este cazul.). Adauga o descriere cat mai completa a evenimentului tau pentru a putea oferi un feedback complet.

Videos

Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Marius Zgâianu - Ca la noi... Contact interpret: Tel. 0742 080 183
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Marius Zgâianu - Când porneşte joc în sat...Contact: Tel: 0742 080 183 / www.mariuszgaianu.ro
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Marius Zgâianu - La coasă... Contact interpret: 0742 080 183
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Marius Zgâianu - Săraca fată bătrână - Contact: Tel: 0742 080 183 / www.mariuszgaianu.ro
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Marius Zgaianu - Nu-s parale la curea
Inca din copilarie, Marius Zgaianu a colindat satele bucovinene, strangand in sufletul sau de copil ineditul si frumosul, dulcele grai bucovinean, dar si adevarate perle folclorice, care peste ani aveau sa-i aduca primele succese. Admira totodata simplitatea taranilor, vorba lor duioasa si plina de intelepciune, sfaturile pline de bun simt, dar si vorbele de duh, vorbe de care isi aduce aminte cu placere si care il insotesc peste tot pe unde il poarta pasii...

Marius Zgaianu s-a nascut la data de 15 iunie 1978 in orasul Radauti, judetul Suceava. In perioada 1985-1993 a urmat cursurile Scolii Generale din comuna Adancata, judetul Suceava, apoi intre anii 1993-1997 cursurile Liceului Sanitar Suceava.

Pasiunea pentru lumea medicala a aprofundat-o intre anii 1997-2000, continuand specializarea in acest domeniu prin urmarea cursurilor Scolii Postliceale Sanitare Suceava, profilul - "asistent generalist".

Dat fiind faptul ca a dorit sa fie in mijlocul oamenilor pentru a le fi util, preocuparile sale diverse s-au oglindit si in activitatea de voluntariat in cadrul Organizatiei Salvati Copiii - Filiala Suceava (intre anii 1997-2001), sub indrumarea directa a presedintei filialei - Camelia Iordache.

Ulterior, a devenit coordonatorul programului "Consiliul Tinerilor Institutionalizati", avand ca scop informarea, educarea si socializarea tinerilor din centrele de plasament.
In cadrul aceleiasi organizatii a fost realizator al catorva emisiuni la Radio Top 21 Suceava, coordonator a doua reviste, precum si participant la tabere judetene si nationale, avand ca scop socializarea tinerilor din institutiile de plasament. S-a implicat in realizarea unui album cu colinde intitulat "Ninge pe Moldova" al grupului "Trubadurii", format din tineri proveniti din Centrul de Plasament Siret.
Datorita pasiunii sale si devotamentului fata de persoanele cu probleme, a avut ocazia de a se afla in preajma Printesei Ana a Marii Britanii, la un seminar O.S.C. desfasurat la Palatul Victoria din Bucuresti.
In perioada 1997-1999 a transmis corespondente radio pentru emisiunea TOP 10 ROMANIA a postului Radio Iasi, realizata de Carmen Olaru si Sorin Lupascu. In perioada 1998-2001 a urmat cursurile Scolii Populare de Arte "Ion Irimescu" Suceava.
In paralel a activat in cadrul Ansamblului Folcloric "BUCOVINA" al aceleiasi scoli.
Fire ambitioasa, nu s-a oprit doar la domeniul medical sau muzical, urmand intre anii 2001-2003 Scoala de Politie "Vasile Lascar" din Campina. Aici, in paralel cu activitatile specifice muncii de politie, a inceput sa isi cultive calitatile vocale, sub indrumarea comisarului-sef Teodoru Marian. A participat la mai multe concursuri de gen, precum si la diverse spectacole organizate in institutie, dar si in localitatile din zona.

Au loc primele aparitii Tv, cei doi ani petrecuti in Campina constituind o rampa de lansare pentru perioada ce avea sa urmeze.
In perioada 2003 - 2007 a urmat cursurile Universitatii "Spiru Haret" Bucuresti, Facultatea de Sociologie - Psihologie, realizandu-si astfel o mai veche dorinta, aceea de a aprofunda domeniul psihologiei si sociologiei. Marius Zgaianu a absolvit de asemenea, cursurile de master in cadrul Facultatii de Drept si Administratie Publica - Bucuresti - specializarea "Stiinte Penale" - 2011.
In toamna anului 2003, dupa terminarea cursurilor Scolii de Politie, a revenit in orasul natal - Suceava, unde a inceput lucrul pentru albumul sau de debut. Inregistrarile compact-discului au avut loc in perioada august-octombrie 2004, fiind realizate impreuna cu Orchestra Ansamblului Artistic "Ciprian Porumbescu" - Suceava.

Albumul "DE-AS FI FOC, LUMEA AS ARDE!" a aparut la data de 15 iunie 2005 si a fost promovat atat in emisiuni Radio si Tv, cat si in articole scrise. Izvor de energie, optimism si iubire, Marius a ajuns repede la sufletul oamenilor, reusind ca intr-un timp relativ scurt sa isi castige propriul public, format din toate categoriile de varsta.

Fire dinamica si perseverenta, Marius a lucrat intens la cel de-al doilea album discografic, un material care si-a propus sa ilustreze atmosfera sarbatorilor de iarna. La data de 05 decembrie 2005 a aparut compact - discul intitulat "UITE AISTA-I NEAMUL MEU!". Orchestratiile pieselor poarta semnatura Maestrului Viorel Leanca.
De pe acest album a fost promovat cantecul "Hopa hop, calutii mei!" - care si-a pus amprenta asupra personalitatii si carierei interpretului. In paralel, au fost promovate cantece specifice sarbatorilor de iarna. Aparitiile mass-media au fost dese, astfel ca in decursul a doar un an, solistul a reusit sa cucereasca un tronson important de public, fiind remarcat prin autenticitatea melodiilor, substanta poeziei cantecului, prezenta si jocul de scena.

In luna iulie 2007 a fost lansat primul DVD al interpretului - "PLAIUL MEU DE DOR SI SUFLET", care include 22 de videoclipuri ale unor cantece reprezentative repertoriului sau, galerie foto, Remember Mina Paslaru, repere etnografice, etc.

In luna decembrie 2008 a aparut pe piata muzicala albumul "SARBATORI IN BUCOVINA", cu participarea Ansamblului Folcloric "Strajerii Bucovinei" din Pojorata, un album care ilustreaza atmosfera sarbatorilor de iarna in Bucovina, din Ajunul Craciunului pana la Boboteaza(colinde, datini si obiceiuri de Anul Nou, Semanatul, cant si joc), un album complex, de atmosfera. Orchestratiile melodiilor sunt realizate de catre Maestrul Viorel Leanca si d-l Ion Oloieru.

In data de 5 noiembrie 2009 a avut loc lansarea unui nou material discografic din cariera artistului, al cincilea la numar, intitulat "M-O FACUT MAMUCA MANDRU !", album ce contine 28 de cantece autentice bucovinene, preponderent de joc, un album dinamic ce poate fi ascultat oricand.
Orchestratiile melodiilor sunt realizate de catre Maestrul Viorel Leanca si d-l Ion Oloieru.
Marius Zgaianu este prezent pe mai multe albume - selectii cu melodii si videoclipuri: "La joc si la veselie..." (2006), "Mandre-s horile la noi!" (2007), "La porti de dor in Bucovina" - DVD (2007), "La stransura-n Bucovina" (2008), "Hai la joc, ca nu-i de stat!" (2008), "Noi umblam si colindam..." (2008), "Bun gasit la masa mare!" (2010), "Primeste-ne gazda-n casa...(COLINDE)" (2010).

Marius Zgaianu a colaborat la mai multe proiecte si filmari cu Ansamblul Folcloric "Strajerii Bucovinei" din Pojorata - Suceava.

In perioada 2009-2010 Marius Zgaianu a realizat emisiuni de folclor la Radio Iasi, post regional ascultat in toata Moldova, dar si in tara si strainatate(prin internet).
La data de 31 octombrie 2010, Casa de Discuri "Ana Sound" i-a decernat interpretului Marius Zgaianu "DISCUL DE AUR" pentru cele mai bune vanzari ale albumului "SARBATORI IN BUCOVINA". Inmanarea oficiala a distinctiei a avut loc in cadrul emisiunii de divertisment "Sa v-amintiti duminica!" prezentata de Corina Chiriac si realizata de binecunoscutul om de televiziune Florentina Satmari pentru postul National Tv.

Omul care i-a intins o mana tanarului interpret si care i-a deschis usa unei lumi a sufletului, inradacinandu-i in inima simtul simplitatii si al autenticului si care cu rabdare l-a invatat cele de trebuinta este Maestrul Viorel Leanca, dirijor al Ansamblului Artistic "Ciprian Porumbescu" din Suceava. Acesta i-a daruit solistului o parte a cantecelor sale, conturandu-i un stil aparte si in acelasi timp bine definit. Tot el este cel care semneaza conducerea muzicala si orchestratiile albumelor semnate Marius Zgaianu, alaturi de Ion Oloieru si Dorel Crasmareanu - orchestratori binecunoscuti.

Dincolo de toate, Marius Zgaianu este un om ca oricare dintre noi... pasiunile sale sunt folclorul (dar deja stiti acest lucru), muzica anilor 1950-1980, acvaristica, povestile lui Ion Creanga, poeziile lui Ion Minulescu si ale lui Octavian Goga, patinajul artistic, lectura, plimbarile in natura, filmele in care joaca Whopy Goldberg, etc.
Interpretii sai preferati sunt Madalina Manole, Tudor Gheorghe, Sofia Vicoveanca, Mina Paslaru, Margareta Clipa, Gica Petrescu, Anca Parghel, Dan Spataru, Laura Stoica, Louis Armstrong, Leo Sayer si lista poate continua.

Marius Zgaianu are si un motto care il ghideaza: "Valoarea nu se masoara in felul in care se poarta ceilalti cu tine, ci in demnitatea si moralitatea de care dai dovada !"


http://www.mariuszgaianu.ro
Album Nume
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Marius Zgâianu - Ca la noi... Contact interpret: Tel. 0742 080 183
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Marius Zgâianu - Când porneşte joc în sat...Contact: Tel: 0742 080 183 / www.mariuszgaianu.ro
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Marius Zgâianu - La coasă... Contact interpret: 0742 080 183
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Marius Zgâianu - Săraca fată bătrână - Contact: Tel: 0742 080 183 / www.mariuszgaianu.ro
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Marius Zgaianu - Nu-s parale la curea

Info

Ne pare rau dar nu exista nici o stire!

Info

Ne pare rau dar nu exista nici un eveniment!

Nume: Marius Zgaianu

Data nastere: 15 Iunie 1978

Genuri:

Tip artist: