Petre Prodan

Petre Prodan, născut în 1960, pe 9 iunie, este din Sighetul Marmaţiei, Maramureş. După ce a terminat conservatorul Ghe Dima din Cluj a ales ca meserie profesor de muzică, în paralel cu activitatea muzicală. A început cariera muzicală în Grupul Marmaţia, alături Loredana Groza, Cătălin Crişan, împreună cu care a participat la un turneu în Maramureş. Experimental Cvartet Cluj a fost următoarea colaborare muzicală ca toboşar. O scurtă perioada de timp a colaborat cu grupul Progresist TM. O colaborare la fel de importantă, ca toboşar, a urmat cu trupa Semnal M. Profesor de percuţie fiind, a început colaborarea cu Cenaclul Flacăra printr-o prezentare a oraşului Sighetul [...]

Toata biografia Petre Prodan

Doriti sa invitati pe Petre Prodan la un eveniment?

Introdu in formular informatii cu privire la evenimentul la care doresti sa aduci artistul ales si noi te vom contacta cu informatii legate de costurile cu privire la sonorizare, transport etc. (daca este cazul.). Adauga o descriere cat mai completa a evenimentului tau pentru a putea oferi un feedback complet.

Videos

Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Don Pedro Tandarica si Paul Prodan - N-am sa pot uita vreodata
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Don Pedro Tandarica - Spune mi ce vrei
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Don Pedro Tandarica - Te iubesc
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Don Pedro Tandarica - Doar noi doi

Info

Ne pare rau dar nu exista albume!
Petre Prodan, născut în 1960, pe 9 iunie, este din Sighetul Marmaţiei, Maramureş. 

După ce a terminat conservatorul Ghe Dima din Cluj a ales ca meserie profesor de muzică, în paralel cu activitatea muzicală. 

A început cariera muzicală în Grupul Marmaţia, alături Loredana Groza, Cătălin Crişan, împreună cu care a participat la un turneu în Maramureş. 
Experimental Cvartet Cluj a fost următoarea colaborare muzicală ca toboşar. 
O scurtă perioada de timp a colaborat cu grupul Progresist TM. 
O colaborare la fel de importantă, ca toboşar, a urmat cu trupa Semnal M. 
Profesor de percuţie fiind, a început colaborarea cu Cenaclul Flacăra printr-o prezentare a oraşului Sighetul Marmaţiei împreună cu Cotruş Gheorghe, fiul celui mai mare rapsod Gheorghe Covaci (Cioată). A urmat apoi o bună perioada de timp de colaborare ca toboşar cu Cenaclul Flacăra, în trupa de acompaniament, însă pentru că exista riscul să piardă postul de la catedră a fost nevoit să întrerupă participarea. 

Este cunoscut cu numele de scenă Don Pedro Ţăndărică şi abordează aproape toate genurile de muzică, atât ca solist vocal, cât şi ca percuţionist. 

Are numeroase colaborări cu marii instrumentişti din România, iar pe YouTube pot fi vizionate 3 din piesele sale, inclusiv un duet de folclor din Banat cântat împreună cu fiul sau Paul Prodan. 

Se consideră norocos pentru că Dumnezeu l-a înzestrat şi cu voce astfel încât să poată avea colaborări şi participări vocale, pe lângă cele de percuţionist. 

În 1993 se mută la Bucureşti unde colaborează timp de 2 ani cu restaurantul Bucureşti, unde cânta muzică uşoară, ca toboşar, alături de Doru Tufiş, Daniela Vlădescu, Silvia Dumitrescu şi Marin Petrache Pechea dar şi muzică populară alături de Ansamblul Ciocârlia. 
Alte colaborări muzicale a avut cu Ion Cercel, pianist, Marius Vernescu, pianist, Puiu Pascu, pianist, Toaie tobosaru de la Târgovişte. 

Deţine o casă de producţie, “P.P.Music” în Bucureşti. 


Facebook: https://www.facebook.com/prodan.petre.5?fref=ts


Info

Ne pare rau dar nu exista nici un album ori melodie!
Album Nume
- Cind iti spun
- Doar noi doi
- Spune-mi ce vrei
- Te iubesc (Master)
- Te voi gasi
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Don Pedro Tandarica si Paul Prodan - N-am sa pot uita vreodata
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Don Pedro Tandarica - Spune mi ce vrei
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Don Pedro Tandarica - Te iubesc
Cucerește-ți publicul în 7 pași simpli!
Don Pedro Tandarica - Doar noi doi

Interviul saptamanii acordat Enciclopediei Muzicale - Petre Prodan, Don Pedro Tandarica, P.P.Music (casa de productie)

Enciclopedia Muzicală: Stăm de vorba acum cu Petre Prodan, Don Pedro Ţăndărică sau P.P.Music? Cum să ne adresăm? Petre Prodan: Eu sunt Petre Prodan, dar şi Don Pedro Ţăndărică şi P.P.Music, casă de producţie. Practic, 3 în 1. Dar hai să [...]

"Viata in Pasi de Dans"- Realizator Radio Prodiaspora - Un radio de vis, cu Ecaterina Cimpean (Romania)

Enciclopedia Muzicala a Romaniei va invita sa ascultati Radio ProDiaspora - Un radio de VIS de vineri seara, incepand cu ora 20:00, cu emisiunea "Viata in Pasi de Dans" prezentata de Ecaterina Cimpean In aceasta saptamana, vineri, 24.04.2015, incepand cu ora 20.00, emisiunea "Viata in Pasi [...]

Info

Ne pare rau dar nu exista nici un eveniment!

Nume: Petre Prodan

Nume de scena: Don Pedro Tandarica

Data nastere: 9 Iunie 1960

Genuri:

Tip artist: