A Patra Conferință de Crăciun în Romania

A Patra Conferință de Crăciun în Romania

București, Ateneul Român, Luni, 28 Noiembrie, ora 18.30 


În cadrul Conferințelor de Crăciun în România, aflate la a patra ediție, luni, 28 noiembrie, de la 18.30, profesorul  german Rolf Heuer va susține, la Ateneul Român, Conferința „Science Bridging Cultures and Nations: Exploring the Early Universe“/ Știința – Punți între culturi și națiuni: explorând universul timpuriu“. Domnul Andrei Dimitriu, director general al Filarmonicii „George Enescu”, va avea de la ora 19.00, cuvântul de deschidere a Conferinței de Crăciun, urmat de un mesaj al Ambasadei Germaniei în România, de o Laudatio realizată de academicianul Nicolae Victor Zamfir și de un moment muzical susținut de pianistul Andrei Licareț.

Conferința profesorului Rolf Heuer va începe de la ora 19.30 în Sala Mare a Ateneului Român.

„În intenţia mea, Conferinţele Ateneului Român trebuie să consacre un loc recunoscut de Europa academică, ca un spaţiu de dezbateri de mare rafinament intelectual a unor teme majore ştiinţifice, artistice, politice, literare, cu conferenţiari de mare calibru. Ceea ce pot afirma astăzi este că am reușit, după patru ani, un nivel al temelor și o valoare științifică a conferențiarilor demne de cele mai înalte foruri academice mondiale“, subliniază Andrei Dimitriu, director general al Filarmonicii „George Enescu“. 

PROFESORUL ROLF HEUER

 Profesorul Rolf-Dieter Heuer este Președintele Deutsche Physikalische Gesellschaft și unul dintre cei șapte membri ai High Level Group of Scientific Advisors (SAM),  recent înființat de Comisia European.